БАЙДЕН ПЛАНУЄ В ПРИЙДЕШНІ ТИЖНІ ОГОЛОСИТИ ДОВГОСТРОКОВУ ВІЙСЬКОВУ МІСІЮ З ПІДТРИМКИ УКРАЇНИ

Адміністрація президента США Джо Байдена планує в прийдешні тижні оголосити довгострокову військову місію з підтримки України та призначити генерала, який відповідатиме за постачання допомоги й підготовку українських військових.

Про це пише видання The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела.

Надання операції назви означає, що американці офіційно визнають «зусилля США в Україні», на кшталт того як Пентагон назвав місії в Іраку та Афганістані.

Назва місії має велике бюрократичне значення, оскільки зазвичай передбачає довгострокове цільове фінансування, спеціальну оплату та нагороди для військовослужбовців, які беруть у ній участь.

«Вибір генерала, який, як очікується, матиме дві чи три зірки, відображатиме створення команди, відповідальної за координацію зусиль, перехід від переважно разових зусиль до допомоги українцям протягом багатьох років», – зазначає видання.

Як інформував ZAXID.NET, у День Незалежності України президент США Джозеф Байден оголосив про найбільший на сьогодні транш безпекової допомоги нашій країні у 2,98 млрд доларів. Допомога у вигляді зброї та обладнання будуть поставлені українцям у межах ініціативи сприяння безпеки.

Поделиться публикацией