АРМІЯ РФ ОТРИМАЄ 21 РОЗВІДУВАЛЬНО-УДАРНІ БПЛА “ОРІОНИ” ВЖЕ В 2021 РОЦІ

 

Міністерство оборони Російської Федерації отримає 7 безпілотних авіаційних комплексів “Оріон” вже у 2021 році. До складу кожного комплексу входить по три безпілотні розвідувально-ударні апарати.

 

Про це 27 лютого повідомив мілітарний портал з посиланням на Інтерфакс.

 

Плани озвучив директор компанії “Кронштадт” (розробник БПАК “Оріон” за ДКР “Іноходець”) Сергій Богатиков під час візиту на підприємство міністра оборони РФ Шойгу.

 

За словами Богатикова цього року має запрацювати серійний завод.

 

За повідомленням російського інформагенства Шойгу поставив вимогу збільшити кількість поставок “Оріонів” армії країни-агресора.

 

Відвідання “Кронштадта” відбулося після демонстрації кадрів бойового застосування “Оріонів” у Сирії в пропагандистській програмі 21 лютого 2021 року.

 

У сюжеті було зазначено, що російський БПЛА здійснив до 40 розвідувальних та бойових вильотів. Були продемонстровані кадри застосування авіаційного, в тому числі, ніби то і керованого озброєння: неназваних бомб та ракет.

 

Комплекс “Оріон” за своїми характеристиками відповідає БПАК класу MALE (Medium Altitude Long Endurance) – середньовисотні з великою тривалістю польоту.

 

Розмах крила – 16 м, довжина – 8 м, висота – 3 м. Максимальна маса корисного навантаження – 200 кг, крейсерська швидкість – 120 км\год, стеля – 7500 м, тривалість польоту (з 60 кг навантаження) – 24 години. Радіус застосування – 250-300 км.

 

До складу комплексу також входять пункт управління і обробки інформації, модуль технічного забезпечення, модуль управління злетом та посадкою, радіомодуль.

 

Такі заявлені характеристики наближають його до турецького БПЛА Bayraktar TB2, який стоїть на озброєнні ЗСУ. “Байрактари” можуть брати 150 кг корисного навантаження і мають дещо менші розміри.

 

Нагадаємо, Збройні сили України мають один БАК Bayraktar TB2, до складу якого входять 6 дронів, три пункти управління та керовані бомби. Міноборони уклало контракт на закупівлю ще п’ять БАК для потреб ЗСУ.

Поделиться публикацией