АРМІЯ РФ ВЖЕ ФОРМУЄ БОЙОВІ РОТНІ ЗАГОНИ ПІД НАЗВОЮ «ШТОРМ-Z», ГОТУЮЧИСЬ ДО БОЇВ СЕРЕД МІСЬКИХ ЗАБУДОВ — ІНСТИТУТ ВИВЧЕННЯ ВІЙНИ США

Інститут вивчення війни США (ISW) повідомляє, що російська армія вже формує бойові ротні загони під назвою «Шторм-Z», готуючись до боїв серед міських забудов та до захоплення укріплених пунктів. В останньому зведенні сказано, що вони утворюються у складі фронтових з’єднань переважно з резервістів.

Про це 7 квітня ц.р. повідомив портал ZN,UA.

Кожна така рота складається з сотні людей. Їх завдання — ведення бойових дій у містах та у складних географічних районах, а ціль — захоплення важливих об’єктів. Йдеться про опорні та командні пункти, а також вузли зв’язку.

Аналітики вважають, що ці роти будуть розвернені вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк. Там зараз триває безперервна безуспішна наступальна операція військ Південного військового округу.

«Ефективність дій цих підрозділів викликає сумніви, оскільки вони проходять лише 10-15 днів пришвидшеної підготовки. Цього часу занадто мало, щоби навчитися виконувати складні бойові завдання навіть для військових з досвідом та досягти бойової злагодженості», – додали в ISW.

 

Поделиться публикацией