АВІАКОМПАНІЯ «УКРАЇНСЬКІ НАЦІОНАЛЬНІ АВІАЛІНІЇ» ЗАМОВИТЬ У ДП «АНТОНОВ» П’ЯТЬ ПАСАЖИРСЬКИХ ЛІТАКІВ

Міністерство інфраструктури України та ДК «Укроборонпром» підписали меморандум, відповідно до якого нова державна авіакомпанія «Українські національні авіалінії» замовить у ДП «Антонов» п’ять пасажирських літаків.

Про це 14 грудня ц.р. повідомив Укрінформ.

«Коли ми планували українського національного перевізника — це для стимулювання нашої авіагалузі. Україна одна з небагатьох країн, яка вміє будувати літаки, має технології, виробництво, людей. Не вистачало лише державних замовлень. І зараз ми починаємо це робити для цивільної авіації», — сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час церемонії підписання меморандуму.

Він додав, що вже у першому або другому кварталі наступного року будуть підписані безпосередні контракти з ДП «Антонов».

За словами генерального директора Укроборонпрому Юрія Гусєва, відповідно до меморандуму «Антонов» впродовж трьох років побудує п’ять пасажирських літаків Ан-158 на 99 місць. Він додав, що держпідприємство планує збудувати перший літак за 1 рік.

Кубраков зазначив, що пасажирські літаки вітчизняного виробництва будуть використовуватися на регіональних рейсах по Україні та на міжнародних рейсах на короткі відстані.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство інфраструктури України у ході форуму «Велике будівництво: Авіація. Туризм» 25 листопада підписало меморандум з компанією Airbus про наміри співробітництва зі створення національного перевізника. Планується, що свій перший рейс авіакомпанія виконає у 2022 році.

Поделиться публикацией