ЄДИНИЙ ШЛЯХ ПОСИЛЕННЯ ЗРВ УКРАЇНИ Є СТВОРЕННЯ ЗРК СЕРЕДНЬОЇ ДАЛЬНОСТІ – ФАХІВЕЦЬ МІНОБОРОНИ

Єдиний реалістичний шлях посилення зенітно-ракетних військ України є створення та виробництво вітчизняного ЗРК середньої дальності.

Таку думку інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» висловив фахівець Міноборони України у галузі протиповітряної оборони (ППО). Зокрема, за словами співбесідника агентства, сподіватися на поставки ЗРК іноземного виробництва для України безперспективно, а очікувати на вичерпання ресурсу ракет, що є на озброєнні ЗСУ – небезпечно.

Співбесідник «ОПК» висловив переконання, що для цього військово-політичному керівництву крани слід прийняти відповідне рішення та утворити консорціум профільних підприємств для реалізації даного завдання. Він впевнений, що починати слід з модернізації наявних систем ППО та у якості аргументу навів позитивний приклад роботи ДККБ «Луч» у сфері модернізації ракет ЗРК С-125, коли для цього було використано головку самонаведення ракети «повітря-повітря» Р-27. «Суттєво підвищено дальність та отримано важливий досвід у таких роботах», — сказав фахівець Міноборони, додавши, що «наступним кроком могло б стати відновлення одного комплексу знятих з озброєння ЗСУ систем ППО С-200 з метою використання його для досліджень зі створення вітчизняного ЗРК середньої дальності.

Представник військового відомства звернув увагу на те, що експлуатаційний ресурс більшості ракет наявних ЗРК вичерпано, то ж така дослідно-конструкторська робота «є не просто логічною, а й вкрай необхідною для посилення державної системи протиповітряної оборони».

 

Як відомо, 4 листопада 2017 року на тимчасовому пусковому майданчику поблизу населеного пункту Олександрівка Херсонської області успішно завершилися контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої дальності. Загалом було здійснено 23 постріли зенітними ракетними комплексами «Бук-М1» та «С-300» по 11 безпілотних літальних апаратах типу ВР-3 “Рейс” та визначених повітряних точкових координатах. Окрім того, підрозділи Сухопутних військ провели понад 20 пусків із зенітно-ракетних комплексів “Оса”.

Поделиться публикацией
-->