НЕОБХІДНО ЗРОБИТИ МІНІСТРА ОБОРОНИ ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРОМ — РУСНАК

Необхідно зробити міністра оборони віце-прем’єр-міністром, і всі питання формування та реалізації оборонно-промислової політики будуть зняті. А Міністерству економічного розвитку і торгівлі передати до Міністерства оборони один департамент оборонної політики, який формує на сьогоднішній день державне оборонне замовлення.

Таку думку висловив перший заступник міністра оборони України, генерал-полковник Іван Руснак в межах заходу з приводу 20-річчя Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.

«Я нічого нового не кажу. Це – наш український досвід. Ми тоді почали вирішення цього питання, але військові тоді неправильно прийняли призначення Валерія Шмарова (Валерій Шмаров був першим цивільним міністром оборони України та отримав статус віце-прем’єр-міністра — «ОПК»). А якщо зараз аналізувати, то виявляється, що ми вже тоді могли зробити багато чого позитивного і взагалі не підіймати сьогодні питання, що б створити Міністерство оборонно-промислового комплексу України. Не дасть воно тих результатів, на які ми хочемо розраховувати», — заявив він.

Поделиться публикацией