НА ВИСТАВЦІ «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2017» ПРЕДСТАВЛЕНО СПІЛЬНО СТВОРЕНИЙ УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКИЙ ЗРК

На стенді ДК «Укроборонпром» на ХIV Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та Безпека – 2017» представлено спільний українсько-польський продукт — зенітно-ракетну систему ZRN-01 “Stokrotka” («Маргаритка»), яка є результатом спільної робот української компанії ДАХК «Артем», що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром» та польської компанії AREX, що входить до групи компаній WB Group.

 

Система призначена для здійснення прикриття військових об’єктів та військ в районах розташування та виконання завдань від БпЛА, я також забезпечення в інтересах сухопутних військ:
— виявлення та знищення наземних цілей таких як жива сила, легка броньована техніка, командні пункти, склади паливно-мастильних матеріалів та боєприпасів;
— виявлення та знищення вертольотів та малорозмірних повітряних цілей з малою відбиваючою поверхнею.
Максимальна дальність ураження цілей становить 7000 м по горизонталі та 4 метрів – по вертикалі.
Виявлення, супроводження та ураження цілей забезпечується в діапазоні 360˚ по горизонталі та від -10˚ до +80˚ по вертикалі.

До складу комплексу входять:
— два пускові блоки некерованих реактивних снарядів Б8В20 (виробництва АТ «Мотор Січ», Україна);
— 80 мм ракети РС-80П з програмованим часовим детонатором та різноманітними типами головної бойової частинами (ДАХК «Артем», Україна);
— балкові тримачі БДЗ-57 (Україна);
— поворотна платформа (Польща);
— система виявлення, суповодження та наведення, що включає в себе РЛС вивялення цілей з малою видбиваючою поверхнею та оптико-електронну головку виявлення цілей та наведення GS400 (WB Group, Польща);
— система управління вогнем TOPAZ (WB Group, Польща);
— система зв’зку FONET (WB Group, Польща).

 

В якості бази використовується шасі Star 266M2 6×6, яке забезпечує запас ходу до 760 км. Шасі обладнано лебідкою с тяговим зусиллям 8 тон.

 

Вперше ZRN-01 було презентовано на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO 2017, яка на початку вересня цього року пройшла в польському м. Кельце на спільному стенді польської приватної групи компанії WB Group та української Державної акціонерної холдингової компанії (ДАХК «Артем»).

Поделиться публикацией
-->