КП «НВК «ІСКРА» «УКРОБОРОНПРОМУ» ПОСИЛИЛА ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ, ПЕРЕДАВШИ ДО ВІЙСЬКА РАДІОЛОКАЦІЙНІ СТАНЦІЇ 79К6 ТА 35Д6

Запорізьке підприємство «НВК «Іскра», що входить до складу ДК «Укроборонпром», у присутності Президента України Петра Порошенка, передало українським бійцям радіолокаційні станції, які призначені для контролю повітряного простору та наведення засобів протиповітряної оборони. Така інформація була повідомлена на офіційному сайті держконцерну 23 червня ц.р.

«Ви зробили неможливе – в такі короткі терміни відновили виробництво. Там, де виробництво залишилося на окупованих територіях, ви врятували документацію, врятували досвід. Прийняли до себе в колектив конструкторів. І все зробили для того, щоб обороноздатність держави не була меншою. Ваш внесок в обороноздатність країни надзвичайно великий», – сказав Петро Порошенко та подякував колективу за самовіддану роботу.

Серед переданих радіолокаційних станцій – одна з останніх розробок «Іскри» – 79К6, яка вже використовується у Збройних Силах України. Це рухома трьохкоординатна радіолокаційна станція кругового огляду, яка дозволяє виявляти повітряні цілі на відстані до 400 км, подавати їх координати засобам протиповітряної оборони для негайної реакції та знищення супротивника.

Особливістю 79К6 є висока мобільність, завдяки якій час розгортання/згортання системи становить лише до 30 хвилин.

Також військові отримали радар 35Д6 та модернізований до виду 35Д6М РЛС 19Ж6. Ці радари призначені для виявлення цілей на малих та середніх висотах в умовах впливу активних та пасивних завад з видачею координатної та трасової інформації, а також для роботи у складі сучасних автоматизованих систем ППО та для видачі цілевказівок зенітно-ракетним комплексам.

 

Поделиться публикацией