ЗА 5 РОКІВ В ЗС РФ КІЛЬКІСТЬ РОБОТОТЕХНІЧНИХ КОМПЛЕКСІВ ЗРОСЛА В 11 РАЗІВ

За останні п’ять років кількість які перебувають на озброєнні військ робототехнічних комплексів (РТК) збільшилася в 11 разів, повідомив 7 листопада ТАСС із посиланням на заступника міністра оборони генерала армії Павла Попова.

Так, згідно з повідомленням, розробка і подальше впровадження РТК військового призначення визначено одним з найважливіших напрямів інноваційної діяльності Міноборони. У порівнянні з 2012 роком кількість РТК військового призначення у військах збільшилася в 11 разів, і така динаміка дозволила підвищити ефективність засобів розвідки і ураження на 45-50%, —  зазначив Попов.

За його словами, «застосовується в Міноборони схема роботи з передовими науково-технічними рішеннями та технологіями, яка дозволяє забезпечити якісну перевагу російської зброї». Генерал повідомив, що «в рамках системи інноваційної діяльності Міноборони організовано взаємодію з 1273 сторонніми організаціями, розташованими в 23 регіонах Росії».

На сьогоднішній день опрацьовано понад 1,5 тис. науково-технічних проектів, що представляють потенційний інтерес для Збройних сил РФ. Починаючи з 2012 року в інтересах Збройних сил РФ впроваджено понад 300 інноваційних зразків, які пройшли успішну військову апробацію, додав він.

Поделиться публикацией
-->