ДЕРЖГАРАНТІЇ В ОПК В ЦІЛОМУ ДІЮТЬ, НАПОЛЯГАЮТЬ В УРЯДІ УКРАЇНИ

Державні гарантії, які було надано 11 підприємства оборонної промисловості України, в цілому діють, і на цьому наполягатимуть в Уряді України. Про це інформагентство «Оборонно-промисловий кур’єр» поінформувало джерело в Кабінеті міністрів України.

За інформацією співбесідника «ОПК», станом на 11.09.2017 року укладено контракти із 9 підприємствами ДК «Укроборонпром», з яких одне підприємство, а саме, завод «Візар» завершило виконання контракту, а інші 8 – нині виконують контракти. Представник КМУ зазначив, що лише контракт із Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ) щодо виготовлення партії БТР-4 досі не підписано, хоча на сьогодні вже узгоджено усі цінові параметри і очікується підписання контракту з боку МОУ (одне з 11 підприємств, яким було надано держгарантії – приватне інжинірингове підприємство «Бронетехніка України» — ІА «ОПК»).

Профільний фахівець Уряду також поінформував, що стосується офсетних договорів, то відповідними рішеннями КМУ на час особливого періоду передбачена можливість укладення зовнішньоекономічних угод вартістю на суму понад 5 млн євро навіть у разі відсутності офсетних пропозицій. Проте, наголосив представник Уряду, однією із головних проблем залишається неспроможність державних замовників, насамперед Міноборони України, сформулювати офсетні вимоги до імпортерів озброєнь і військової техніки (ОВТ), що унеможливлює проведення кваліфікованих переговорів спецекспортерами з цих питань.

Поделиться публикацией
-->