ГРОМАДСЬКА ЛІГА УКРАЇНА – НАТО ПІДТРИМАЛА ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ ЩОДО СТРАТЕГІЧНОГО КУРСУ ДЕРЖАВИ НА ВСТУП ДО НАТО І ЄС

Громадська Ліга Україна – Нато підтримала законопроект про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на вступ до НАТО і ЄС. Про це повідомляється в заяві Громадської Ліги Україна–НАТО, надісланої до ІА «ОПК» 1 жовтня ц.р.

«Конституційне закріплення цього вибору має запобігти постійним спробам маніпулювати свідомістю, відновити і посилити довіру українських громадян, а також НАТО і ЄС, до незворотності європейського вибору і усвідомленості нашої відповідальності.

Саме з метою сприяти поглибленню розуміння і підтримці зазначених інтеграційних процесів, які визначають її зміст і практичну діяльність, була створена і діє Громадська Ліга Україна-НАТО», — йдеться в заяві.

Також в документі вказано, що запорукою успішного просування шляхом євроатлантичної інтеграції має бути чітка скоординована співпраця органів державної влади, навчальних закладів, інституцій громадянського суспільства та медіа.

Вони зазначили, що конституційне закріплення євроатлантичного вектору та практичні кроки з його реалізації призведуть у найкоротший термін до членства України в НАТО.

20 вересня 2018 року Верховна Рада України підтримала президентський законопроект щодо внесення змін до Конституції України з питань закріпленню стратегічного курсу держави на вступ до НАТО і ЄС та прийняла (321 голосами) рішення направити його на розгляд до Конституційного суду.

Поделиться публикацией