В УКРАЇНІ КОНЦЕПЦІЯ CALS-ТЕХНОЛОГІІЙ НЕ ЗНАЙШЛА ШИРОКОГО ЗАСТОСУВАННЯ — ЦНДІ ОВТ ЗСУ

В Україні концепція CALS і стандарти щодо CALS-технологій не знайшли широкого застосування. Такого висновку дійшли фахівці Центрального НДІ озброєння та військової техніки ЗС України Булка В.М. та Чіжіпко Ю.А. Дані розміщені у статті в збірці «Проблеми координації воєнно-технічної та оборонно-промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки», яку підготовлено до XIV міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та Безпека»

 

Також у статті повідомляється, що за інформацією західних аналітиків, застосування CALS-технологій дозволяє у масштабах промисловості США економити десятки мільярдів доларів на рік, скоротити строки проведення всіх робіт на 15-20%. Крім того, за допомогою CALS-технології можливо забезпечити експлуатацію озброєнь і військової техніки (ОВТ) за технічним станом та скоротити час і витрати на виконання робіт на всіх стадіях життєвого циклу ОВТ, — зазначають фахівці ЦНДІ ОВТ ЗСУ.

Фахівці інституту переконані, що у ситуації, яка склалася, «потрібні кардинальні та оперативні заходи щодо ліквідації виниклого відставання вітчизняної промисловості у галузі розробки і реалізації CALS-технологій, адаптованих до вимог міжнародних стандартів, зокрема, створення відповідної нормативної бази та сприятливих умов з боку держави для підтримки вітчизняної промисловості у цій галузі».

Поделиться публикацией
-->