1

БЕЗПІЛОТНИК УДАРНОЇ ДІЇ ВЖЕ В ЦЬОМУ РОЦІ БУДЕ ПРИЙНЯТО НА ОЗБРОЄННЯ В ЗСУ – ГЕНДИРЕКТОР ЗАВОДУ «ЧЕЗАРА»

Безпілотник ударної дії «Сокіл» вже в цьому році буде прийнято озброєння в ЗСУ, — переконаний генеральний директор ТОВ «Чернігівський завод радіоприладів» («ЧеЗаРа») Анатолій Свириденко. За його словами, нині готуються до узгодження із військовим відомством розрахунково-калькуляційні матеріали (РКМ) щодо даного комплексу. Промисловець також поінформував, що комплекс має приблизно 40% вітчизняного обладнання та 60% — польського, «але якщо виходити з вартості комплексу, то близько 50% українського й стільки ж – польського».

 

Як відомо, 14 вересня ц.р. на Гончарівському полігоні у Чернігівській області відбулися успішні випробування безпілотника ударної дії «Сокіл», який створено в рамках ВТС України та Польщі. Зокрема, БАК «Сокіл» створено на базі машин «Козак» виробництва приватного підприємства ПРАТ «НВО «Практика», бойовий модуль до нього розроблено також приватним оборонним підприємством ТОВ «Чернігівський завод радіоприладів».

Як коментував випробування секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, одне із завдань, яке ставила Рада національної безпеки і оборони України перед вітчизняним обороно-промисловим комплексом, — «налагодження виробництва якісних безпілотних літальних апаратів бойового застосування».

«Розвідувально-ударний комплекс «Сокіл», який ми сьогодні випробували, складається з однієї розвідувальної та трьох ударних бойових машин, тому він здатний знаходити та точно вражати цілі, використовуючи, залежно від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної та термобаричної дії» — відзначив Олександр Турчинов у ході випробувань, додавши, що вони відбулися  відбулися  відбулися  випробування відбувались у надзвичайно відбулися у складних метеоумовах, коли «пориви вітру були 14-17 метрів на секунду». «Незважаючи на ці проблеми, фактично всі завдання, які були поставлені, — виконані, цілі — вражені», — зазначив Турчинов.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України після наради з виробничниками та військовими повідомив, що найближчим часом будуть представлені нові моделі ударних БАК «значно більшої дальності застосування та з потужнішими бойовими характеристиками».

Поделиться публикацией

Комментарии

-->