США ОПРИЛЮДНИЛИ ДАНІ ПРО СТВОРЕННЯ УДАРНИХ БАК ДЛЯ УКРАЇНИ

Phoenix Ghost: в США вперше розкрили секрет таємничих дронів для України. Phoenix Ghost – це сімейство ударних безпілотників різного радіусу дії, що постачаються Силам оборони України Сполученими Штатами з 2022 року. Про це повідомило видання The War Zone.

Американська AEVEX Aerospace підтвердила, що під назвою Phoenix Ghost позначено сімейство із більш, ніж п’яти безпілотників різного типу, що були розроблені їхньою компанією. Вперше про поставки Phoenix Ghost до України було оголошено ще в 2022 році.

Серед розсекречених нині розробок проєкту — безпілотники Dominator та Disruptor.

Disruptor може залишатися в повітрі протягом 4,5 годин і пролетіти на максимальну відстань близько 600 кілометрів з бойовою частиною вагою 22,5 кг.

При цьому компанія також пропонує версію безпілотника з альтернативним двигуном, що оснащений системою електронного вприску палива, що забезпечує кращу економічність польоту, збільшуючи час польоту до 11,6 годин і запас ходу до 1300 кілометрів.

Dominator має максимальну злітну вагу 93-100 кг при запуску з катапульти або з ракетним прискорювачем. Аналогічно попередній розробці, він здатен знаходитись у повітрі протягом 4,6 годин або 11,7 годин з альтернативним двигуном. Дальність польоту сягає 500 км (1200 км).

Згідно з компанією, «усі ударні безпілотники AEVEX використовують візуальну навігацію, котра автономно ідентифікує наземні орієнтири, забезпечуючи точне позиціонування та визначення шляху без використання GPS».

У компанії також розповіли, що серйозно вивчають досвід бойових дій в Україні та мають намір на основі отриманих уроків підвищити стійкість їх безпілотників до ворожих засобів РЕБ.

Поделиться публикацией