ВИГЛЯДАЄ ЯК ЛЯПАС МОСКВІ: КИТАЙ ЗАПУСТИВ МІЖКОНТИНЕНТАЛЬНУ РАКЕТУ МАЙЖЕ ОДРАЗУ ПІСЛЯ ПРОВАЛУ «САРМАТУ»

Китай вперше за 40 років провів пуски міжконтинентальної балістичної ракети DF-41, запустивши її за межі своїх кордонів. Про це повідомляє міністерство оборони Китаю.

Балістична ракета з імітатором ядерної боєголовки була запущена у визначений район у міжнародних водах Тихого океану.

У відомстві повідомили, що для стрільб була використана мобільна пускова установка з ракетою DF-41, дальність польоту якої оцінюється в межах від 12 000 до 15 000 кілометрів. Маршрут польоту та місце падіння ракети не повідомлялись.

Китайське державне інформагенство Сіньхуа повідомило, що пуск ракети «ефективно перевірив характеристики озброєння та обладнання, а також рівень підготовки військ і досяг очікуваних цілей».

За оцінками американських аналітиків, станом на травень 2023 року Китай мав понад 500 ядерних боєголовок у своєму арсеналі, що приблизно на 100 одиниць більше, ніж минулого року. У відомстві вважають, що Китай, швидше за все, подвоїть це число до понад 1000 ядерних боєголовок до 2030 року, і очікується, що ця кількість зростатиме.

Ядерний арсенал Китаю все ще набагато менший за аналогічні у Сполучених Штатів та Росії. Згідно з даними незалежного Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру, станом на січень у Росії було 5889 ядерних боєголовок, а Сполучені Штати мали 5244.

Поделиться публикацией