ВЧЕРГОВЕ НА ПОЛІ БОЮ БРОНЕТЕХНІКА ПОСТУПАЄТЬСЯ ДРОНАМ, АРТИЛЕРІЇ ТА СВОЄЧАСНІЙ РОЗВІДЦІ

Десантники з 46-ї окремої аеромобільної бригади 20 вересня зупинили великий механізований штурм росіян на Курахівському напрямку. Про це повідомила пресслужба бригади у Telegram.

У бригаді зазначають, що під час спроби штурму позицій десантників ворог залучив 52 одиниці броньованої техніки, яка наступала за підтримки авіації.

Напередодні штурму ворог почав обстріл позицій українських захисників коригованими авіаційними бомбами, після чого розпочав масштабний механізований штурм з декількох напрямків. Ворог здійснив активну підготовку до штурму та зумів просунутися до позицій десантників, які, своєю чергою, ще на підході активно уражали ворожу техніку та піхоту за допомогою FPV-дронів. До відбиття штурму також було залучено артилерію, танкову роту та штурмові підрозділи для зачистки території від піхоти противника. Незважаючи на хорошу підготовку, росіяни внаслідок контрдій втратили 8 танків і БМП, 4 бронетранспортери, одну МТ-ЛБ та іншу техніку. Загалом, десантники відзвітували про знищення 26 бойових машин із 52, а також про втрати живої сили окупантів у 72 військових.

Треба зазначити, що за час штурму військові зафіксували 24 спроби ворога здійснити захоплення позицій десантників з різних напрямків, із використанням невеликих груп піхоти. Відбиття штурму відбулося на Курахівському напрямку Донецької області, де оборонці утримують натиск ворога.

Поделиться публикацией