АДМІНІСТРАЦІЯ БАЙДЕНА ВПЕРШЕ ЗАСТОСУВАЛА МОЖЛИВОСТІ «НАДЗВИЧАЙНОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ» ДЛЯ ПРОДАЖУ УКРАЇНІ БОЄПРИПАСІВ НА СУМУ $165 МЛН

Адміністрація Джо Байдена вперше за 15 місяців своєї діяльності застосувала можливості «надзвичайної декларації» для того, щоб забезпечити формальний продаж Україні боєприпасів на суму $165 мільйонів.

Про це 25 квітня повідомив Reuters із посиланням на офіційного представника в оборонній сфері адміністрації США.

«Держдепартамент США у понеділок вперше застосував декларацію про надзвичайний стан в період адміністрації Байдена, щоби схвалити потенційний продаж Україні боєприпасів на суму $165 мільйонів і допомогти таким чином країні оборонятися від вторгнення Росії»,- зазначається в повідомленні.

У документі вказується, що Україна просить продати різну нестандартну амуніцію, і ці боєприпаси не відповідають стандартам НАТО. Зокрема, зауважується, що ЗСУ потребують снаряди для радянських зразків озброєнь, включно з артилерійськими системами «Гіацинт», гаубицями «Мста», танками Т-72 тощо.

Адміністрація США востаннє застосовувала дію «надзвичайної декларації» у 2019 році, за часів президентства Трампа. Тоді це було використано для продажу зброї Саудівської Аравії і Йорданії.

Поделиться публикацией