У ЗСУ МОДЕРНІЗОВАНО 50% ТАНКІВ – ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧ ЗСУ ЗАЛУЖНИЙ

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний повідомив, що 50% танків ЗСУ пройшли модернізацію.

 

Про це Валерій Залужний повідомив в інтерв’ю інтернет-виданню «Радіо Свобода», додавши, що «необхідно нам і танки міняти, і вертольоти».

Як приклад Залужний навів гелікоптери Мі-8МСБ, зауваживши, що «від цього вертольоту від радянських часів залишився тільки хіба що один фюзеляж, все решта виробляється на території України».

«Так, на сьогодні ми не можемо на 100% забезпечити модернізацію тих самих танків, але на сьогодні 50% від них – це вже модернізовані. Знову ж таки від радянського танка там залишився тільки корпус», – зазначив головнокомандувач.

Залужний додав, що оновлення озброєння відбуватиметься по мірі того, як у держави з’являтимуться на це кошти, але вже зараз «робота йде».

Танки укомплектовано системами управління вогнем, внутрішнього і зовнішнього зв’язку та комунікації, приладами денного та нічного бачення, камерами заднього виду, супутниковою навігацією та динамічним захистом. В ході ремонту на підприємстві встановили новітні засоби навігації та зв’язку, тепловізійні прилади тощо.

Поделиться публикацией