ВІД УКРАЇНИ ВИМАГАЮТЬ «РЕАЛЬНИЙ ПЛАН» ВІЙНИ НА 2025 РІК

США та європейські країни хочуть побачити «реальний план досягнень» Києва у війні на 2025 рік. Дипломати говорять про повільне, але впевнене просування російської армії в Україні, тоді як підтримка Києва з боку Заходу виснажується. Фокус  написав, що ховається за вимогами українських союзників.

США і європейські країни підштовхують Київ до формулювання «надійного плану досягнень» у війні з Росією у 2025 році. Кілька європейських дипломатів розповіли газеті The Wall Street Journal (WSJ) про повільне, але впевнене просування російської армії в Україні, тоді як підтримка Києва з боку Заходу виснажується.

Союзники підтримують довгострокову мету президента України Володимира Зеленського щодо повернення контролю над усіма територіями, але окремі високопоставлені чиновники схиляють Київ до прагматичних військових цілей. Чіткість завдань України допоможе владі країн Заходу відстоювати необхідність подальших поставок озброєнь перед своїми виборцями.

Чиновники з Євросоюзу вважають, що повна перемога України коштує сотні мільярдів доларів підтримки. Настільки величезні суми не під силу витрачати ні США, ні ЄС, підкреслюють співрозмовники WSJ.

Ідею впровадження раціонального плану війни могли передати українській владі держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі під час візиту 11 вересня. Водночас представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що поїздка дипломатів до Києва не мала на меті змусити Україну піти на переговори з РФ.

За відомостями агентства Reuters, Зеленський у вересні поїде до Вашингтону, щоб показати Байдену і двом його потенційним наступникам (ідеться про Камаллу Гарріс і Дональда Трампа, — ред.) план, що наближає кінець війни.

Поделиться публикацией