БАК ЗСУ NEMESIS ДІЄ НА ВІДСТАНІ ПОНАД 20 КМ

Розробники безпілотника розповіли виданню «Українська правда», що Nemesis здатен летіти на відстань понад 20 кілометрів.
«Розміри дрона вражають: відстань між його чотирма моторами – понад метр», – розповідають у виданні. Для безперебійного зв’язку у Nemesis інтегрували терміналами супутникового зв’язку Starlink.
Використання Starlink дозволяло подолати обмеження звичайного зв’язку і надало широкий спектр можливостей.
«Коли виникла велика ідея поставити Starlink, то проблема радіогоризонту зникла. Дистанція між оператором і дроном взагалі перестала мати будь-яке значення. Оператор міг керувати дроном з будь-якої точки на планеті», – розповів розробник. Оператори важких дронів Nemesis тепер знаходиться у Києві. Військовий на фронті залишається тільки підготувати боєприпаси на дроні та запустити його.
«У нас оператор сидить взагалі в Києві, в теплому офісі зі смузі і за один виліт скидає 3–4 снаряди», – розповідає розробник. Довжина маршруту може скласти рекордні для таких дронів понад 20 кілометрів.
На запланованій точці камера опускається перпендикулярно до землі, і в темний час доби добре розглядає російські позиції з технікою. Потім оператор має натиснути кнопку скиду боєприпасів, який ефективно знищує російську техніку. Росіяни прозвали серію українських важких дронів, включно з дроном Nemesis «Баба Яга».
Головною заслугою українських бомберів на полі бою стало те, що вони відігнали російську техніку від лінії фронту. На десятки кілометрів розширилась буферна зона, в межах якої танки чи інша техніка ворога не затримуються на ніч.

Поделиться публикацией