ПРОХОДЯТЬ ВИПРОБУВАННЯ УНІВЕРСАЛЬНОЇ ПЛАТФОРМИ «МИРОТВОРЕЦЬ»

 

КВП «Синергія» проводить заводські тестові випробування роботизованої плаваючої універсальної платформи «Миротворець».

Про це 16 вересня ц.р.повідомив портал Мілітарний.

Під час створення роботизованого комплексу «Миротворець» винахідники врахували досвід застосування роботизованих платформ в провідних арміях світу.

Також після презентації військам, нам чітко наголосили про необхідність зменшення висоти і габаритів. І це логічно та розумно виходячи з тактики бойових дій наших військ чим нижче платформа, тим нижче її силует і чим непомітніше вона для противника і менш уразлива. Тому місії по евакуації поранених, логістики вантажів, а тим більше розвідки виконувати значно безпечніше – Генеральний директор Конструкторсько – виробничого підприємства «СИНЕРГІЯ» Руслан Джалілов

Багато уваги було приділено на те щоб платформа була універсальною, а саме мала можливість швидкого переобладнання для виконання різних завдань в ЗС України.

Так наразі ми вже випробували платформу у двох варіантах виконання: бойовому (з бойовим модулем «Амулет» від ДержККБ «Луч») та логістичному (як для перевезення живої сили так і вантажів), – повідомив головний конструктор КВП «Синергія» Микола Бондаренко.

У компанії повідомляють, що до розробки роботизованої платформи були залучені спеціалісти різних профілів та підприємств, що в свою чергу дало можливість збалансовано та швидко провести етапи розробки та виготовлення зразка.

Великий акцент ставився на застосуванні систем комп’ютерного моделювання, які суттєво прискорювали процес розробки платформи.

Також слід зазначити проведення конструкторським відділом ТОВ «КВП «Синергія» на етапі проектування та розробки ескізного проєкту відповідних технічних розрахунків, за результатами яких були внесені корективи в початкову конструкцію та досягнуті високі тягово-динамічні показники роботизованої платформи і відповідно можливість долати водні перешкоди». – повідомив головний конструктор КВП «Синергія» Микола Бондаренко.

На етапі розробки ескізного проєкту роботизованого комплексу наступного покоління, інженери вивчали досвід провідних компаній-розробників роботизованих багатоцільових платформ.

Для нас була велика честь, що КБ “ЛУЧ” обрав саме нашу платформу для створення винищувача танків. В даний момент ми працюємо з протитанковим бойовим модулем “Амулет” з 2 ракетами ПТРК Стугна, які можуть вражати танки на відстані до 5 км і можуть пробивати броню танків до 1000мм. Це майбутнє. Це дуже потужне рішення і воно повністю відповідає світовим тенденціям, – розповів технічний директор Олександр Кузьма.

Надалі в процесі опрацювання дизайну майбутнього роботизованого комплексу першочерговим завданням було забезпечити модульність при експлуатації.

Також забезпечити максимальний функціонал і простоту конструкції.

Ряд вимог щодо ефективного використання корисної площі платформи привів до моделювання простих форм, проте прагнення виділитися на тлі подібних комплексів призвело до опрацювання ряду варіантів зовнішнього вигляду роботизованого комплексу, фінішну версію одного з яких ми втілили в даному зразку, – конструктор-дизайнер Денис Сіліч

Команда ТОВ «КВП «Синергія» постійно проводить роботи щодо можливої інтеграції різних варіантів виконання багатоцільової роботизованої платформи, що своєю чергою обумовлює розробку додаткових комплексних рішень для даного зразка, зокрема мова йде про розробку засобів маскування на полі бою, – зауважив Денис Сіліч.

В кінці наступного місяця підприємство планує презентувати концепти декількох власних платформ.

Поделиться публикацией