РАКЕТНІ КАТЕРИ, ЯКІ ВЕЛИКА БРИТАНІЯ ПОБУДУЄ ДЛЯ УКРАЇНИ, ОТРИМАЮТЬ БРИТАНСЬКЕ РАКЕТНЕ ОЗБРОЄННЯ

Ракетні катери, які Велика Британія побудує для України, отримають британське ракетне озброєння.

Про це 1 серпня ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на інтерв’ю аташе з питань оборони посольства Великої Британії в Україні Тіма Вуда порталу Радіо Свобода «Донбас Реалії».

За його словами, судно все ще проєктується, але промисловість Великої Британії працює швидкими темпами над тим, щоб доопрацювати платформу і побачити, де можна встановити українські компоненти. Зокрема, йдеться про газову турбіну, щоб надати ракетним катерам тієї швидкості, яку вони потребуватимуть.

«Щодо самого боєприпасу, ми, ймовірно, матимемо на кораблі британську ракету «земля-земля». Ми спостерігаємо за «Нептуном», який Україна розробляє, який після повного введення в дію буде боєздатним ракетним комплексом. Але розмір цих суден не дозволяє розмістити «Нептун». Тому нам довелося піти на менший, але дуже потужний сучасний ракетний комплекс», – розповів Тім Вудз.

Водночас посол України у Великій Британії Вадим Пристайко повідомив «Донбас Реалії» назву платформи майбутнього ракетного катеру – P50U. За словами посла, над нею зараз працюють британські та українські фахівці, і в майбутньому на кораблях можливе встановлення українського «Нептуна».

«Робота над удосконаленням катерів та озброєння на них вестиметься поступово. У наших планах – можливість встановлення на них «Нептунів». Перші катери дійсно матимуть британські ракети. Але в перспективі ми плануємо розміщувати там вітчизняне оснащення», – зазначив Вадим Пристайко.

Поделиться публикацией