2021 РІК НЕФОРМАЛЬНО МАЄ СТАТИ РОКОМ РЕФОРМУВАННЯ ОБОРОННО-ПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ

2021 рік неформально має стати роком реформування оборонно-промислового комплексу України.

Про це 14 грудня ц.р. під час прес-конференції в Інтерфаксі заявив позаштатний радник глави Офісу президента з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки та оборони Олексій Арестович.

«Незважаючи на інформаційну боротьбу, яка виходить насамперед від наших «улюблених» візаві з Кремля, незважаючи на упереджену інформацію, яку доносить опозиція або хтось із упереджених експертів або коментуючих, президент України приділяє велику увагу питанням сектора оборони і безпеки. Прописана стратегія національної безпеки та оборони. Нині 2021 рік має стати неформально роком реформування ОПК», — сказав Арестович на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» в понеділок.

За його словами, збільшується оборонний бюджет, оборонне замовлення і видатки на весь сектор національної безпеки і оборони.

«Ця увага дає практичні результати. Якщо ми пам’ятаємо, що відбувалося один-два місяці тому, я маю на увазі комунікацію між віце-прем’єром (Олегом Уруським — ІФ) і колишнім в.о. голови «Укроборонпрому», то наразі картина зовсім інша. Саме цей захід, прес-конференція, показує, що є єдина позиція, єдине бачення реформування галузі. Нині і профільний комітет, і уряд, і керівництво «Укроборонпрому», і Офіс президента однаково бачать, як реформувати галузь і здійснювати узгоджені за планом системні зусилля, щоб було реформування, зокрема за найбільш болючими питаннями: виробництво боєприпасів тощо», — зазначив Арестович.

 

Поделиться публикацией