ІСНУЄ ДЕКІЛЬКА КРАЇН, ЯКІ ЗАЦІКАВЛЕННІ РОЗВИВАТИ СПІВПРАЦЮ З УКРАЇНОЮ – ЕКСПЕРТ

Існує декілька країн, які зацікавленні розвивати співпрацю з Україною. Це, зокрема, Сполученні Штати, які на сьогодні надають допомогу щодо переоснащення війська різними компонентами починаючи з систем зв’язку закінчуючи  ПТРК і вони хочуть нарощувати цю співпрацю . Про це 8 жовтня ц.р. в прес-центрі Главкому на прес-конференції «Потенціал вітчизняної зброї та перспективи переозброєння України» заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express  Сергій Згурець.

«Другий компонент це європейські компанії, а саме з Польщі та Чехії, які залишаються найбільш стабільними партнерами щодо закупівлі в Європі боєприпасів або зброї», — додав він.

Також експерт заявив, що під час виставки «Зброя та безпека-2018» на польських стендах ми можемо побачити безпілотні комплекси, які пропонуються для української армії і буде великий стенд чеських компаній. Чеська компанія EXCALIBUR ARMY пропонує українській армії артилерійські системи, БМП. На думку С. Згурця,  буде підписаний меморандум між чеською стороною та ДК «Укроборонпром» і це стане основою для більш швидких постачань техніки до української армії.
«Попри те, що китайських компаній на виставці буде не багато, але цей тренд вже сформувався і думаю вже сьогодні можна казати про розширення  кооперації з Китаєм і використання великих фінансових ресурсів з боку Китаю для підтримання нашої військової інфраструктури. Я думаю, що робота з китайськими компаніями має перспективу, але вона вимагає достатньо виваженого та хитрого підходу з української сторони», — підсумував директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express .

 

 

Поделиться публикацией