ІСНУЮТЬ РИЗИКИ НЕВИКОРИСТАННЯ 3 МЛРД ГРН НА МОДЕРНІЗАЦІЮ ОБОРОННИХ ВИРОБНИЦТВ У 2018 р. – ДЖЕРЕЛО В УРЯДІ

На 2018 рік Міністерство економічного розвитку і торгівлі України має отримати 3 млрд грн на модернізацію оборонних виробництв.

При цьому, як зазначив інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» представник уряду, це дуже потужна цифра, однак існують ризики невикористання цих коштів у 2018 році.

На переконання урядовця, позитивна динаміка збільшення державних витрат на підготовку та модернізацію виробництв оборонної промисловості з 2014 по 2018 роки, між іншим, значною мірою перекреслюється нездатністю уряду, а інколи й самих підприємств ОПК, забезпечити повне використання запланованих ресурсів. Зокрема, в 2017 році із «виділених на папері 785 мільйонів гривень було використано лише дві третини», а левова частина виділених Міністерству оборони 1,4 млрд. грн на створення боєприпасного виробництва коштів «перекинута» на поточний рік.

Співбесідник «ОПК» впевнений, що для реалізації очікуваних планів модернізації основних фондів ОПК та створення низки нових виробничих потужностей потрібно розпочати роботи вже у січні.

Як повідомляв «ОПК», існує тенденція до збільшення видатків: якщо у 2015 році на підготовку виробництва було виділено 30 мільйонів гривень, то у 2016 – вже 125 мільйонів, у 2017 році – 785 мільйонів гривень. Крім того, 1,4 мільярди гривень в межах підготовки боєприпасного виробництва було виділено Міністерству оборони.

Поделиться публикацией