ІНОЗАМОВНИК ОЗНАЙОМИВСЯ З «КОЗАК-2М», «ДОЗОР-Б» ТА БТР «ОТАМАН»

Інозамовник з Південно-Східної Азії ознайомився з колісною бронетехнікою українського виробництва типу «Козак-2М», «Дозор-Б» та БТР «Отаман».

 

Про це 20 серпня ц.р. повідомив Український мілітарний портал із посиланням на пресслужбу Львівського бронетанкового заводу.

 

Демонстрація відбулась на одному з полігонів Київщини, для чого було показано різні тактичні можливості колісних бронемашин від вітчизняних виробників.

 

Ініціював та організовував заходи державний спецекспортер «Укрспецекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», та відповідає саме за ринок Південно-Східної Азії.

 

Бронемашини тестувались на такі критерії, як прохідність, маневреність, надійність та низку інших показників.

 

Всі машини показали достойний результат, тому потенційний інозамовник висловив зацікавленість у цих бронемашинах.

 

Тактична броньована колісна машина «Дозор-Б» та броньована бойова колісна машина «Козак-2М1» пройшли цикл державних випробувань та знаходяться на озброєнні Збройних Сил України.

«Дозор-Б» розроблений Харківським конструкторським бюро ім. Морозова та серією у 10 одиниць було поставлено до ЗСУ у 2016-у році, тоді їх виробництво було організовано на потужностях Львівського бронетанкового заводу. В липні 2020 року стало відомо, що його було прийнято на озброєння Збройних Сил України.

 

Силова установка «Дозор-Б» – чотирьохтактний чотирьохциліндровий дизельний двигун з турбонаддувом DEUTZ BF 4M1013FC потужністю 190 к.с.. Бронезахист машини – від 7,62-мм бронебійних куль з відстані 30 метрів та уламків 150-мм уламково-фугасного снаряда, підірваного на відстані 50 метрів.

«Козак-2М1» розробила приватна компанія «Практика» на основі рішення Міністерства оборони України «На відкриття дослідно-конструкторської роботи на розробку спеціалізованого броньованого автомобіля для потреб Збройних Сил України, шифр «Козак-2М ». У липні 2019-го року «Козак-2М1» завершив проходження державних випробувань та у квітні 2020 року стало відомо, що його прийнято на озброєння Збройних Сил України, також була інформація про державне оборонне замовлення цих бойових машин для ЗСУ.

 

Бронекорпус «Козак-2М1» відповідає балістичному рівню захисту ПЗСА-5, силова установка: 5,9-літровий турбодизель IVECO, потужністю 280 к.с. і максимальним обертовим моментом 950 Нм.

Бронетранспортер «Отаман» розробила приватна компанія «Практика». Концепт бронетранспортера  було вперше продемонстровано на «Зброя та Безпека – 2016». Проте повноцінна розробка стартувала за два роки – у 2018-у і вже до кінця 2019-го дослідний зразок був готовий до заводських випробувань, після чого очікувалось рішення Міністерства оборони України на початок його державних випробувань.

 

Поделиться публикацией