ІНДІЯ ЗАМОВИЛА ЗРК AKASH

Федеральний уряд Індії схвалив закупівлю шести додаткових дивізіонів зенітного ракетного комплексу (ЗРК) середньої дальності Akash класу “земля-повітря”.

Про це повідомив Український мілітарний портал 11 вересня ц.р., посилаючись на  Jane`s 360

Загальна вартість угоди складає 55 млрд індійських рупі, що за сьогоднішнім курсом – 767,7 млн доларів США.

На цю суму включено поставку близько 600 ракет Akash.

Розробка системи відбувалась індійською державною компанією DRDO (англ. – Defence Research and Development – Організація оборонних досліджень та розробок).

В неї включена розробка та виробництво ракети компанією Bharat Dynamics Limited (BDL), радарів від Bharat Electronics Limited, а також гусеничні та колісні шасі від приватних компаній Larsen & Toubro та Tata Power SED.

Джерела в індійських військових колах заявили, що частина ракет буде оснащена новою головкою самонаведення, яка була успішно випробувана у грудні 2017-го року.

На озброєнні індійських військово-повітряних сил ЗРК Akash перебувають з липня 2015-го року та замінюють на службі радянські системи С-125М “Печора-М”, “Оса” (9К33) та “Игла” (9К38).

З 2015-го року вже розгорнуто два дивізіони цих систем, які чергують на кордоні з Пакистаном та Китаєм.

ЗРК Akash призначений вражати цілі на дальностях до 30 км та висотах до 18 км. Вага ракети – 720 кг, довжина – 582 см, діаметр – 35 см. Вага бойової частини – 60 кг.

Останні роки Індія успішно розвиває свою ракетну програму, так у травні 2019-го року відбувся черговий етап випробувань BrahMos-A – ракети класу “повітря-земля”. Наприкінці березня стало відомо про успішне випробування власної протисупутникової ракети.

Поделиться публикацией