ІНДІЯ ЗАКУПИТЬ У РОСІЇ АВІАЦІЙНІ РАКЕТИ Р-27

Ракети Р-27 класу «повітря-повітря» призначені для озброєння винищувачів Су-30МКІ російського виробництва ВПС Індії.

Індія та Росія підписали контракт на постачання для Військово-повітряних сил Індії ракет класу «повітря-повітря» загальною вартістю 15 млрд рупій (майже 220 млн доларів), повідомив «Інтерфакс» з посиланням на інформаційне агентство ANI.

«Підписаний контракт з Росією на придбання ракети Р-27 класу «повітря-повітря» для встановлення на бойові літаки Су-30МКІ Військово-повітряних сил Індії», – сказано у повідомленні 29 липня офіційних осіб оборонного відомства Індії агентству.

Р-27 – керована ракета класу «повітря-повітря» середньої дальності, призначена для ураження повітряних цілей у складних метеоумовах, у будь-який час доби. Країна-розробник та виробник – Росія. Важливо прийняти до уваги, що раніше Р-27 масово виробляв київська ДАХК «Артем», отримуючи близько 50% комплектуючих з РФ. При цьому Індія купувала Р-27 у України великими партіями – для забезпечення озброєння власних винищувачів російського виробництва.

 

Росію та Індію пов’язує давнє військово-технічне співробітництво; Росія будувала для Індії атомний та дизельні підводні човни, на озброєнні ВПС Індії стоять винищувачі радянського і російського виробництва (найсильніший серед них – Су-30МКІ), а основу танкової могутності індійських сухопутних військ складають танки Т-90 «Бішма» (ліцензійна копія російського Т-90С «Володимир») і Т-72 «Аджея» (ліцензійна копія російського Т-72М1 «Урал»).

5 жовтня 2018 року президент Росії Володимир Путін і прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді підписали низку двосторонніх документів, один з яких про поставку п’яти полків зенітних ракетних систем С-400 «Тріумф» на загальну суму близько п’яти мільярдів доларів. Загалом Росія повинна постачати системи Індії протягом п’яти років.

Наприкінці липня агентство Reuters повідомляло, що США відкрили шлях для Індії, який допоможе уникнути санкцій за купівлю продукції російського ОПК.

Поделиться публикацией