ІНДІЙСЬКА КОМПАНІЯ BHEL ТА «ЗОРЯ»-«МАШПРОЕКТ» СТВОРЯТЬ СПІЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО З РЕМОНТУ ТУРБІН

Індійська компанія Bharat Heavy Electricals Ltd. (BHEL) створить спільне підприємство з українською компанією “Зоря”-”Машпроект” з капітального ремонту турбін в Індії.

Про це повідомив defence-ua.com з посиланням індійський ресурс IndianDefensNews.

Зокрема, стверджується, що сьогодні Індія відправляє турбіни в Україну для ремонту, однак спільне підприємство дозволить скоротити фінансові витрати на транспортування, а також зменшити час простою суден. Кожна турбіна потребує капітального ремонту після 30 000 годин роботи.

Голова корпоративного управління BHEL Джитендер Дас зазначив, що деталі інвестицій та цифри будуть оголошені під час підписання угоди. Він також додав, що партнерство із “Зоря”-”Машпроект” розширить можливості компанії, яка вже співпрацює з Siemens та General Electric.

Продукція українського виробництва використовується у великих індійських військових кораблях, до складу яких входять 5 есмінців “Раджпут”, 3 есмінці “Делі” та 16 корветів з ракетою класу 1241RE. Повідомляється, що залежність індійського флоту від українських газових турбін зростатиме, оскільки незабаром індійський військово-морський флот матиме 34 бойових кораблі з чотирма турбінами на судно.

У публікації наголошується, що договір про оборонне співробітництво між Індією та Україною був підписаний у 2005 році і передбачає щорічні зустрічі спільної робочої групи обох країн.

Поделиться публикацией