ІНДІЙСЬКА АВІАБУДІВНА КОМПАНІЯ РОЗРОБЛЯЄ БЕЗПІЛОТНИЙ ВЕДЕНИЙ ЛІТАЛЬНИЙ АПАРАТ

Провідна індійська авіабудівна компанія розробляє безпілотний ведений літальний апарат для взаємодії з пілотованими винищувачами.

Про це 1 січня ц.р. пише Український Мілітарний Портал з посиланням на оприлюднені фотографії з підготовки до викриття виставки Aero India-2021.

Макет індійського веденого апарату буде представлений на індійській виставці Aero India-2021, яка проводиться раз на два роки в Бенґалуру.

Розробкою літального апарату займається індійська компанія Hindustan Aeronautics Limited.

Відкриття виставки Aero India-2021 заплановано на 3 люте, але у мережі вже почали з’являтися фотографії з макетами розробок індійської авіабудівної компанії.

Компанія виробляє літаки, вертольоти, авіаційні двигуни, деталі та запчастини,як власної розробки, так і за ліцензією.

Деталі про безпілотний ведений індійського виробництва поки не розкриваються, імовірно, безпілотник буде працювати з винищувачами «Rafale» Повітряних сил Індії.

Нагадаємо, у вересні 2020 року Командування Повітряних сил Індії прийняло на озброєння новітні багатоцільові винищувачі «Rafale».

Нині безпілотний ведений розробляє декілька компаній.

У грудні 2020 року перспективний австралійський безпілотний ведений «Loyal Wingman» зробив перші швидкісні пробіжки.

У січні 2021 року стало відомо, що компанія Spirit AeroSystems побудує прототип безпілотного веденого для Великої Британії.

Також військові США уклали з компаніями Boeing, General Atomics і Kratos контракти проведення льотних випробувань прототипів безпілотних ведених Skyborg.

Кожна з фірм отримала контракт вартістю 400 мільйонів доларів, що передбачає розробку, створення прототипу апарату і проведення його випробувань.

Також у грудні Повітряні сили США провели випробування шлюзу gatewayOne, що має дозволити винищувачам п’ятого покоління і безпілотним веденим обмінюватися даними.

Як тоді було повідомлено, під час випробувань з використанням шлюзу обмін даними проводився між винищувачами F-22 Raptor і F-35 Lightning II, а також безпілотним веденим XQ-58A Valkyrie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией