ІНДОНЕЗІЯ ПРИЗУПИНИЛА ПОКУПКУ РОСІЙСЬКИХ СУ-35 ЧЕРЕЗ САНКЦІЇ

Нові американські санкції проти Росії, введені і готові до введення відповідно до закону «Про протидію супротивникам США за допомогою санкцій» (CAATSA), серйозно вплинули на терміни постачання Індонезії з Росії винищувачів Су-35.
Про це написав «Коммерсантъ».
Зокрема, перший з одинадцяти замовлених винищувачів Джакарта очікувала побачити у складі своїх військово-повітряних сил уже в жовтні цього року, але оскільки Вашингтон не гарантує невведення за цю покупку обмежувальних заходів, влада Індонезії звернулася до РФ із побажанням тимчасово призупинити постачання, до з’ясування усіх ризиків.

Видання нагадало, що Індонезія підписала контракт на постачання з Росії винищувачів Су-35 у лютому 2018 року; як і у випадку з турецьким контрактом на російські С-400, у США такий вчинок Індонезії не знайшов розуміння та підтримки.

Як повідомлялося, 20 вересня президент США Дональд Трамп підписав указ про посилення режиму санкцій проти Росії. указ передбачає блокування власності і активів і заборону на будь-які фінансові операції з особами, пов’язаними з російською владою згідно з положеннями CAATSA.

Поделиться публикацией