ІЗРАЇЛЬ РОЗРОБИВ НОВУ САУ, ЗДАТНУ ВЕСТИ ВОГОНЬ БЕЗ УЧАСТІ ЛЮДИНИ

Ізраїльська армія вперше представила свою нову розробку — 155-мм колісну самохідну гаубицю 8х8 Thunder, що здатна вести повністю автоматичний вогонь без участі людини. Також було продемонстровано її можливості під час польових стрільб. Про це повідомив building-tech.org.

Thunder — перша колісна самохідна гаубиця, здатна вести повністю автоматичний вогонь без контакту з людиною. Ця нова установка привносить додаткові можливості на полі бою, значно збільшує скорострільність, дозволяє вести стрілянину на велику дальність у порівнянні з гарматами, що використовуються в даний час.

Самохідна гаубиця забезпечує можливість незалежного та швидкого пересування дорогами і має високу прохідність на пересіченій місцевості. Автоматична система гармати спрощує її використання, скорочує кількість необхідних операторів та дозволяє командиру більш ефективно планувати та вести вогонь на ширшій території бою.

Розроблена компанією Elbit Defense, САУ Thunder досягає скорострільності 8 пострілів за хвилину та здатна стріляти різними типами снарядів на дальність понад 40 км.

На відміну від попередніх машин, екіпаж яких складав близько семи осіб, Thunder потрібні всього троє: водій, навідник і командир. Таке скорочення чисельності екіпажу не лише підвищує ефективність, а й значно знижує експлуатаційні витрати. Перехід на нову гармату є гарною перспективою для артилерійських корпусів та тісної взаємодії з маневреними бригадами, що змінить застосування артилерії на майбутньому полі бою.

Поделиться публикацией