ІГНОРУВАННЯ НЕДЕРЖАВНИХ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ СТОЇТЬ НА ЗАВАДІ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА – ІГОР ЧЕПКОВ

Залишаючись протягом тривалого часу у межах виключно державного сектору економіки оборонна промисловість у кінці минулого століття виявилася не зовсім підготовленою до переходу до ринкових відносин і до прояви суб’єктів господарювання недержавної форми власності у військово-технічній та оборонно-промисловій сфері. Про це заявив начальник Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗСУ полковник Ігор Чепков під час V Міжнародної науково-практичної конференції “Проблеми координації воєнно-технічної та оборонно-промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки», яка проходила у рамках Міжнародної виставки «Зброя та безпека-2017».

На його переконання, ця подія породила велику кількість господарчих та управлінських суперечностей і цього не можна ні помічати.  «Бо без наявних суб’єктів господарювання недержавної форми власності неможливо створити повноцінне конкурентне середовище. В умовах відсутності здорової конкуренції головна рушійна сила ринкової економіки – співвідношення попиту і пропозиції – втрачає свою привабливість. В т.ч. у військово-технічній та оборонно-промисловій сфері», — пояснив Ігор Чепков.

За словами доповідача, певне ігнорування приватних компаній стоїть на заваді впровадження державно-приватного партнерства. «На жаль, формально оголосивши на законодавчому рівні рівноправність суб’єктів всіх форм власності, ми не послідовно це реалізуємо», — констатував начальник Центрального НДІ ОВТ ЗСУ.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->