Є СЕНС СТВОРИТИ УКРАЇНСЬКИЙ ПРОТОТИП DARPA – РЕКТОР НТТУ КПІ

Є сенс створити український прототип DARPA (Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США – «ОПК»), який готував би системні рішення та здійснював відбір найкращих, найбільш перспективних оборонних технологій. Таку думку висловив ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», академік Національної академії наук України Михайло Згуровський в ході І Всеукраїнського форуму приватних підприємств оборонної промисловості.

Так, під час зустрічі з організаторами Форуму — Правлінням Ліги оборонних підприємств України та керівництвом НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», він висловив думку, що до сфери діяльності такої структури могло б увійти й розбудова національної системи сертифікації озброєнь і військової техніки за стандартами Північноатлантичного Альянсу.

М.Згуровський зазначив, що НТУУ КПІ разом із Лігою здатні сформувати потужне експертне середовище. «НТУУ КПІ вже нині має десяток сертифікаційних центрів з різних напрямків», — додав науковець.

Ректор НТУУ КПІ вважає, що «Ліга – це нове явище, яке може якісно змінити рівень обороноздатності країни». На його думку, якщо раніше приватні оборонні підприємства діяли розрізнено, то нині це потужне об’єднання, яке діє згуртовано.  Вчений переконаний, що приватні структури здатні суттєво вплинути на розвиток ОПК, оскільки «тут виключена корупція і бюрократія».

Поделиться публикацией
-->