ЄХАНУРОВ: ЦІНОУТВОРЕННЯ НА РІВНІ «5-30%» — ПРИКЛАД ЦИВІЛІЗОВАННОГО ЛОБІЮВАННЯ ВАЖЛИВИХ ДЛЯ ОПК РІШЕНЬ

Аби підприємства оборонпрому запрацювали на повну потужність, потрібні державні замовлення, кошти і політична воля. Таку думку у коментарі інформагентству «Оборонно-промисловий кур’єр» висловив голова Наглядової ради Ліги оборонних підприємств України, екс-прем’єр-міністр (2005-2006рр.) Юрій Єхануров.

«Зараз на потреби оборони, зокрема на оснащення армії, коштів виділяється у рази більше, ніж ще кілька років тому. Але, за моїми оцінками, це десь двадцять відсотків від потреб. У ВСУ немає жодної бригади, яка б була повністю озброєна новою технікою», — зазначив він.

За словами співрозмовника агентства, є надія, що постанова КМ від 12.01.2018 під умовною назвою «5-30%», яка регулює ціноутворення і дає можливість виробникам ОВТ заробляти більше на комплектуючих та виробах, ніж попередні обмеження прибутку відповідно «1-20%», активізує внутрішній ринок.  Він додав, що затвердження урядом нового порядку ціноутворення є «прикладом цивілізованого лобіювання Лігою важливих для всього сектору ОПК рішень».

Процесу пожвавлення ринку озброєнь, на переконання пана Єханурова, має сприяти й самостійна зовнішньоекономічна діяльність українських підприємств приватного сектору оборонпрому.

«Якщо наші оборонні підприємства через процедуру ліцензування спецекспортера почнуть виходити на зовнішні ринки (сьогодні таке право мають лише зо два десятка крупних виробників військової продукції – «ОПК»), то в них з’явиться більш можливостей для розвитку. Чим більше експорту, тим більше отримає наше військо», — каже голова Наглядової ради Ліги.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией