ЯКЕ ОЗБРОЄННЯ ОТРИМАЄ БІЛОРУСЬКА АРМІЯ В 2021 РОЦІ

Білорусь планує озброюватися переважно російською технікою – так Москва «відкупається» за підтримку режиму Лукашенка та збереження диктатора для власних цілей.

 

У січні поточного року в ході проведення спільної підготовки родів військ та спеціальних військ ВПС і ППО генерал-майор Ігор Голуб заявив про те, які літальні апарати і системи протиповітряної оборони надійдуть на територію держави в найближчому майбутньому.

 

Як повідомив 15 лютого портал belvpo.com, він сказав наступне: «У цьому році планується отримати на озброєння такі радіолокаційні станції, як« Противник-Г» і «Схід». Вже укладені контракти на поставку багатофункціональних ударних вертольотів Мі-35, другої партії винищувачів Су-30СМ. Крім того, продовжуємо передконтрактну роботу з переозброєння наших дивізіонів зенітно-ракетних військ, озброєних «С-300», на нові комплекси «С-400» і «Панцир-С».

 

РЛС «Противник»

 

Радіолокаційні станції «Противник-Г» і «Схід».

Радіолокаційна станція «Противник-Г» — це російська мобільна трикоординатна радіолокаційна станція дециметрового діапазону хвиль з цифровою антенною решіткою, яка може супроводжувати до 200 цілей на відстані до 450 кілометрів і на висоті, до 150 кілометрів. Станція здатна засікати практично будь-які літаки, авіаційні ракети та інші літальні апарати.

 

Радіолокаційна станція «Схід» є новою, повністю білоруської розробкою. Призначена для виявлення повітряних об’єктів, вимірювання їх дальності, азимута і радіальної швидкості, автоматичного супроводу трас цілей, автоматичного розпізнавання класу цілей, а також передачі радіолокаційної інформації в інтегровану систему управління. Дальність виявлення цілей, згідно з технічними характеристиками — 360 кілометрів, при цьому на відстані в 350 кілометрів. «Схід» (за заявою виробників) може виявляти стелс-літаки.

 

Су-30СМ у м.Барановичі

 

Винищувачі Су-30СМ

Поставка важких винищувачів Су-30СМ — це найбільший в історії разовий контракт між Білоруссю і Росією. Всього в Білорусь надійде 12 літаків на 600 мільйонів доларів. Винищувачі виробляє російська корпорація «Іркут».

 

В Білорусь перша партія з чотирьох винищувачів прилетіла в листопаді 2019 року, а влітку минулого року їх прийняли на озброєння. На 2020 рік в поставках взяли паузу, а зараз продовжили, якщо нічого не зміниться, то протягом двох років Білорусь отримає ще чотири одиниці.

 

Су-30СМ — важкий багатоцільовий винищувач покоління 4 ++, призначений для завоювання панування в повітрі. Здатний не тільки вести повітряний бій і вражати сучасні та перспективні літаки противника, а й завдавати ударів по наземних мобільним або стаціонарним цілям ворога. Су-30СМ здатний супроводжувати і прикривати ударні авіаційні угруповання, протидіяти ворожим системам радіоелектронної боротьби, давати цілевказування літакам своєї групи.

 

 

Мі-35М_Крокодил

 

Ударні вертольоти Мі-35М

В рамках роботи Міжнародного військово-технічного форуму «Армія-2020» був підписаний контракт на поставку в Білорусь першої партії з чотирьох вертольотів Мі-35М в 2021 році.

Мі-35М — це глибока модернізація добре себе зарекомендував транспортно-бойового вертольоту Мі-24, який отримав у військах прізвисько «Крокодил». Вертоліт призначений для ураження бронетанкової техніки супротивника, вогневої підтримки підрозділів сухопутних військ на полі бою, десанту і евакуації поранених. Крім цього вертоліт може використовуватися для перевезення різних вантажів у кабіні і на зовнішній підвісці. Випуском вертольота займається підприємство ВАТ «Росвертол», розташоване в Ростові-на-Дону.

 

 

ЗРС С-400

 

С-400 і «Панцир-С»

Зенітна ракетна система С-400 «Тріумф» призначена для високоефективної захисту від ударів авіації, стратегічних, крилатих, тактичних і оперативно-тактичних балістичних ракет, а також балістичних ракет середнього радіусу дії в умовах бойового і радіоелектронної протидії. Комплекс здатний виявляти цілі на відстані до 600 кілометрів, а після підльоту на 400 кілометрів — збивати.

 

Зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С» призначений для ближнього прикриття цивільних і військових об’єктів від засобів повітряного нападу в будь-який радіоелектронної обстановці вдень і вночі. Комплекс може захищати об’єкти від наземних і надводних цілей.

 

Для ППО Білорусі отримання С-400 особливо важливо в зв’язку з тим, що складається в НАТО сусідня Польща в 2020 році підписала з США угоду про постачання 32 малопомітних винищувачів п’ятого покоління Lockheed Martin F-35A Lightning II. До того ж, розгортання на території країни нових зенітно-ракетних комплексів значно посилить захист кордонів Союзної держави.

Поделиться публикацией