ЧОТИРИ ПРІОРИТЕТИ МОДЕРНІЗАЦІЇ ФРАНЦУЗЬКОЇ АРМІЇ НА ОСНОВІ ДОСВІДУ ВІЙНИ В УКРАЇНІ

Начальник штабу сухопутних військ Франції Пьер Шилль, який з 2021 року здійснює модернізацію сухопутної компоненти французьких ЗС, в інтерв’ю Defense News зазначив, що необхідно відокремлювати «ситуативні елементи від структурних». І загалом Пьер Шилль виокремив чотири структурних пріоритети.

Першим є «підключеність». І під цим розуміється цикл з усвідомлення тактичної ситуації — розробка плану — видачу наказів — маневру та контролю. І забезпечення «плавного та швидкого функціонування цього циклу дозволяє бути швидшим за противника та зберегти свободу дій». І, за його словами, саме програма модернізації Scorpion, де важливе місце займає якраз «мережевий бій» або мережево-центрична війна, дозволить отримати перевагу.

Другим пріоритетом визначено вже відому прозорість поля бою та зникнення «туману війни» через дрони та супутникові знімки. Тому французька армія планує розширити кількість БПЛА, концентрацією розвідувальної інформації з різних платформ та працює над збільшенням засобів РЕБ.

Третім пріоритетом названо летальність у прямому сенсі, але у ключі не лише наявності відповідної кількості засобів для знищення ворога, а й питаннями точної цілевказівки. А окрім того — достатньої концентрації зусиль для завдання максимальних втрат за мінімальний час.

Четвертим пріоритетом визначено захист. В першу чергу командних пунктів, які стає легко локалізувати через їх високу помітність в електромагнітному спектрі. Це означає, в першу чергу, диверсифікацію методів управління.

Поделиться публикацией