ЧЛЕНИ НАГЛЯДОВОЇ РАДИ АГЕНЦІЇ НАТО ЗАБЛОКУВАЛИ ЧАСТИНУ ОБОРОННИХ КОНТРАКТІВ

Члени Наглядової ради Агенції НАТО з підтримки та постачання через свою «принципову непроукраїнську позицію» заблокували частину оборонних контрактів, які уклала Україна.

Про це 8 листопада ц.р. повідомив заступник міністра оборони України Олександр Носов.

Зокрема, він розповів це під час зустрічі зі Стейсі Каммінгс, яка до вересня була заступником міністра оборони США із закупівель, а зараз призначена Главою Агенції НАТО з підтримки та постачання (NATO Support and Procurement Agency або NSPA), яка, за словами Носова, вважається у світі найбільш прозорою оборонною закупівельною організацією.

«Я висловив проблемні питання між МОУ та NSPA, зокрема щодо принципової непроукраїнської позиції деяких членів Спостережної ради NSPA, які заблокували деякі наші контракти», – поінформував Олександр Носов про результати зустрічі.

Водночас він не сказав про представників яких саме країн йдеться.

Він повідомив, що було вирішено розглянути можливість направити в 2022-му представника українського Міноборони, як контактну особу від України у NSPA, яка має досвід роботи/стажування в Агенції (від всіх країн НАТО і партнерів крім України там є представники).

«Домовилися, що для Міністерства оборони України максимальна відсоткова ставка NSPA буде до 3% від вартості іноземного виробника на умові DDP Україна [Delivered Duty Paid – постачання з оплатою мита]. А також погодили графік погашення зобов’язань, які має NSPA за українськими замовленнями», – повідомив Носов.

 

Поделиться публикацией