ЧЕРЕЗ ВПЛИВ РОСІЙСЬКИХ СПЕЦСЛУЖБ США СВОГО ЧАСУ ВІДМОВИЛИСЯ ПОСТАВЛЯТИ УКРАЇНІ ТРУБИ

Через вплив російських спецслужб США свого часу заблокували поставку Україні спеціальних труб від американського виробника.

Про це інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомило джерело в Раді національної безпеки і оборони України. За словами співбесідника, російська сторона наполягала, що Україна може використати дані труби для виготовлення бойових ракет.

Цей випадок свідчить про те, що жодна країна світу не зацікавлена у значному посиленні України як військової ракетної держави, наголосив представник РНБОУ. Він висловив впевненість, що саме тому вкрай важливо для України реалізувати ті ракетні програми, які було розпочато в січні 2016 року, та які здійснюються без участі іноземних компонентів і комплектуючих.

Причину такого рішення Вашингтону фахівець пояснив тим, що на той час політика США щодо потужної підтримки України була не визначена. То ж, нині, переконаний чиновник, Україні необхідно розвивати співпрацю з США, щоб розгорнути проекти у галузі військово-технічного співробітництва, що «тепер, після рішення Вашингтону надати Україні летальну зброю у якості військової допомоги, здається реальним та можливим».

Поделиться публикацией