ЧАСТКОВО ДЛЯ ОСНАЩЕННЯ ССО УКРАЇНА ВИКОРИСТОВУЄ ІНОЗЕМНЕ ОБЛАДНАННЯ – С. КРИВОНОС

За останні роки українська стрілецька зброя стала краще, і наші снайпера отримають українські гвинтівки, які випускаються за ліценцією. Це – фірма «Зброяр», але, при цьому, частково для оснащення ССО в Україна використовується іноземне обладнання.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Обороно-промисловий кур’єр» заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України генерал Сергій Кривонос.

«Точну кількість у іноземного обладнання у відсотковому співвідношенні сказати неможливо, тому що засоби зв’язку – це один відсоток, навігація зовсім інший відсоток», — додав генерал.

Відомо, що певні гвинтівки в Україні використовується іноземного виробництва.

При цьому, він додав що, наприклад, фірма «Велмет»  почали виробляти елементи бронежилетів та бронеплит, а зараз вийшли на те, що виготовляють одяг і полігонне спорядження з найвищою якістю, і воно є реальним конкурентом американській продукції найвищого рівня. Американці скуповують це спорядження і вивозять в Америку, тому що якість спорядження не гірша, а ціна в 4 рази менша.

Співбесідник також заявив, що з одного боку Сили спеціальних операцій потребують певного оснащення, яке достатньо багато коштує, а з іншого боку підготовка трошки відрізняється від підготовки механізованих, танкових частин. За словами С.Кривоноса, там більше працює індивідуальна підготовка, злагодженість відділення та групи.

«Я завжди кажу, що якщо є бажання працювати, готуватися, то це можна завжди робити, і як приклад приведу, що в середині 2000-х навіть при мінімальних фінансуваннях ми знаходили можливість тренувати і готувати людей, і початок війни показав, що наші спецназівці були готові», — наголосив заступник секретаря РНБО.

 

Поделиться публикацией