ЦІКАВА РЕАКЦІЯ ВОРОГА НА ДОЗВІЛ БИТИ РАКЕТАМИ ВГЛИБ РФ, ЩО ВЖЕ НАБЛИЖАЄТЬСЯ

Щодо можливого дозволу для України бити західними ракетами вглиб Росії, про що як про факт, що відбувся, вже пишуть деякі західні ЗМІ. Ось реакція ворожих аналітиків.
Насамперед слід розуміти, що принципове рішення про необхідність такого кроку на рівні глав держав було ухвалено давно. Як і інші, воно просто лежало в столі і чекало необхідного вдалого приводу, яким зараз, судячи з усього, є передача іранських ракет Росії, що обговорюється.
За такою схемою США діють вже далеко не вперше, коли пов’язують свої рішення щодо ескалації конфлікту з тими чи іншими подіями на лінії фронту. Наприклад, рішення про зняття заборони для ЗСУ завдавати ударів ракетами GMLRS з установок HIMARS і M270 по території Росії було прийнято на тлі російського наступу, що почався, в Харківській області в травні поточного року.
Другий важливий чинник у цій ситуації — за дозволом удари з боку США неминуче піде ціла плеяда аналогічних дозволів з інших країн. Це означає, що для ракетних ударів у глиб території Росії будуть використовуватися не тільки американські ракети AGM-140 ATACMS, але і британські Storm Shadow, а також французькі SCALP-EG. А враховуючи анонс постачання ракет AGM-158 JASSM цієї осені, у найближчому майбутньому застосовуватимуться також ще й вони.
Останній і ключовий фактор полягає в тому, що пріоритетною метою противника при завданні ударів углиб російської території будуть авіабази ВКС Росії, де базуються винищувачі та бомбардувальники, які щодня завдають десятки авіаударів за українськими позиціями.
Саме плануючі авіабомби є одним із ключових факторів успіху ЗС РФ на полі бою, тому позбавлення нас цієї переваги є давньою ідеєю фікс для ЗСУ та їх союзників. А враховуючи, що російське командування досі не перейнялося міцними укриттями для літаків, то комбінований ракетний удар по авіабазі буде здатний завдати катастрофічних збитків.
Таким чином, можливий дозвіл застосовувати Україні ракети західного виробництва для ударів по території Росії може вплинути на перебіг бойових дій. Як мінімум, доведеться постійно тримати авіацію якнайдалі від лінії фронту, що позначиться на оперативності її роботи, а також залучати все більше засобів ППО для прикриття авіабаз, тим самим оголюючи для ударів інші ключові об’єкти.

Поделиться публикацией