ЦЬОГО ТИЖНЯ БУЛО ПРОВЕДЕНО НАРАДУ ЩОДО СТАНУ ВИКОНАННЯ ДОЗ – УРУСЬКИЙ

18 листопада провів нараду щодо стану виконання Державного оборонного замовлення (ДОЗ) 2020 року.

Про це у себе в Фейсбуці повідомив віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

«Попри те, що на сьогодні ДОЗ ще належить до компетенції Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Мінстратегпром не може бути осторонь існуючих проблемних питань. Адже станом на 18 листопада є низка запитань щодо виконання оборонного замовлення до більшості державних оборонних замовників.

В ході наради заслухав присутніх учасників наради про стан виконання ДОЗ (у відповідності до державних цільових оборонних програм) та проблемних питань з їх виконання. З доповідями та коментарями щодо стану виконання ДОЗ виступили представники Мінекономіки, Міноборони, ДССЗЗІ, МВС, ГУР МОУ, СЗРУ, СБУ, Національної гвардії, ДК «Укроборонпром», а також Офісу Президента та Апарату РНБО України.

Акцентував увагу на необхідності дотримання вимог рішень Президента України та Уряду, що визначають пріоритети формування ДОЗ в рамках реалізації державних цільових програм розвитку ОВТ, реформування та розвитку ОПК, створення виробництва боєприпасів та продуктів спецхімії.

Звернув увагу на незадовільний стан виконання ДОЗ-2020 через затримки з укладанням контрактів, неповним авансуванням та несвоєчасне постачання оплаченої продукції.

Зважаючи на незадовільну ситуацію з виконанням ДОЗ-2020, наголосив на необхідності вжиття державними замовниками з оборонного замовлення невідкладних заходів, які мають забезпечити безумовне виконання завдань ДОЗ та ефективне використання коштів держбюджету, спрямованих на фінансування потреб оборони та безпеки».

Поделиться публикацией