ЦЬОГО РОКУ “ПІВДЕНМАШ” ВИГОТОВИТЬ ДВІ ПЕРШІ СТУПЕНІ ДЛЯ РАКЕТИ-НОСІЯ “АНТАРЕС”

На цей рік заплановано 2 пуски американської ракети-носія «Антарес», перший ступінь якої розроблено конструкторським бюро «Південне» та виготовлено на Південному машинобудівному заводі у кооперації з низкою українських підприємств. Найближчий пуск відбудеться вже 20 травня о 12:04 за київським часом. Про це повідомляє Національний промисловий портал  Аерокосмічний портал “Спейс-Інформ”.

РН «Антарес», головним розробником якої є корпорація Orbital ATK, має доставити на Міжнародну космічну станцію вантажний корабель Cygnus з 3 350 кг корисного вантажу на замовлення NASA – провіант, воду, апаратуру для проведення наукових експериментів. Корабель цієї місії OA-9 – S.S. J.R. Thompson Cygnus – названо на честь п’ятого директора Центра космічних польотів імені Джорджа Маршалла Джеймса Томпсона, який також займав посаду заступника голови NASA та працював у компанії Orbital Sciences.

Українські фахівці беруть безпосередню участь у підготовці пуску. Також, у відповідності з контрактом, технічна підтримка пуску, приймання та обробка телеметричної інформації у режимі реального часу забезпечуватимуться з території КБ «Південне».

Проект «Антарес» є вдалим прикладом участі підприємств космічної промисловості України у міжнародних космічних проектах, активізації зовнішньоекономічної діяльності підприємств, активізації присутності вітчизняної ракетно-космічної галузі на світовому космічному ринку.

Поделиться публикацией