ХДАВП ПОЛІПШИЛО ПОКАЗНИКИ СВОЄЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП), яке входить до складу Укроборонпрому, поліпшило низку показників своєї діяльності. Зокрема, зростають обсяги виробленої та реалізованої продукції, зменшується збиток, який накопичувався декілька років, і збільшується фонд оплати праці.

Про це 30 листопада ц.р. повідомили в прес-службі ДК «Укроборонпром».

За 10 місяців цього року підприємство виготовило товарної продукції приблизно на 64,2 млн грн, що на 12,3 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

З травня на підприємстві розпочалися регулярні виплати заробітної платні тим, хто виконує виробничі завдання (за відпрацьований час). За 10 місяців 2021 року загальна сума цих виплат перевищила 32,4 млн грн, а фонд оплати праці становить 72,4 млн грн. Торік середня зарплатня працівників ХДАВП становила 3 485 грн, а в жовтні поточного року вона зросла до 4 920 грн. До того ж, керівництву підприємства вдалося зменшити накопичений збиток. Якщо у першому півріччі минулого року він сягав 71 млн грн, то за той же період 2021 року – 33,3 млн грн.

«Ми розраховуємо, що невдовзі позбавимося решти збитків, – розповідає генеральний директор ХДАВПу Олександр Кривоконь. – Так, ситуація все ще важка, проте ми дивимося у майбутнє зі стриманим оптимізмом і не зупиняємося, шукаючи нові шляхи для підвищення ефективності».

Також повідомляється, що ХДАВП відроджує довіру до себе в іноземних партнерів. Так, у поточному році підприємство ремонтує літаки Ан-74 для Єгипту та Туркменістану.

Поделиться публикацией