«ХАРКІВСЬКЕ КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО ІМ. МОРОЗОВА» РОЗПОЧИНАЄ СПІВПРАЦЮ ІЗ «УКРБУРГАЗОМ» ДЛЯ РОЗВИТКУ ГАЗОВИДОБУВАННЯ УКРАЇНИ

ДП «Харківське конструкторське бюро ім. О. Морозова», що входить в ДК «Укроборонпром» та бурове управління «Укрбургаз» досягли домовленості, щодо співпраці в галузі модернізації та ремонту бурового устаткування і транспортного обладнання галузі. Про це повідомляють на офіційному сайті держконцерну. Така робота направлена на покращення умов праці персоналу, підвищення швидкості буріння надр та спрощення транспортування бурового обладнання та його монтажу для проведення розвідки нових свердловин.

«Підприємство має досвід, щодо проектування та створення транспортної техніки для перевезення вантажів загальною масою більш ніж 100 т. Продукція ДП «ХКБМ» має високу надійність та ресурс роботи, відповідає вимогам національних та міжнародних стандартів  якості, передбачених як для військової так і для цивільної продукції», – заявив директора ДП «ХКБМ» Олексій Бабіч.

Виробництво нового та модернізація існуючого бурового обладнання має за мету збільшення видобутку газу в Україні та забезпечення енергонезалежності країни.

«Стратегія розвитку паливно-енергетичного комплексу в Україні передбачає перехід країни від імпортера газу до його експортера вже до 2020 року. Ключовим елементом реалізації стратегії є використання сучасного обладнання та устаткування. Продукція вітчизняних підприємств цілком відповідає світовим аналогам та має конкурентні переваги за вартістю та експлуатаційними витратами», – підкреслив директор  бурового управління «Украбургаз» Андрій Дубик.

Передбачається, що на період до 2020 року сумарний видобуток газу в країні перевищить 20 млд м3 на рік.

 

Поделиться публикацией