ХАЗ ОГОЛОШУЄ КОНКУРС НА ПОСАДУ ГОЛОВНОГО КОНСТРУКТОРА, ЗАВДАННЯМ ЯКОГО БУДЕ ІМПОРТОЗАМІЩЕННЯ РОСІЙСЬКИХ КОМПЛЕКТУЮЧИХ

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) оголошує конкурс на посаду головного конструктора, завданням якого буде імпортозаміщення російських комплектуючих на українських літаках Ан-74.

Про це  7 жовтня ц.р. повідомив у інтерв’ю новинному ресурсу «Depo.Харків» генеральний директор підприємства Олександр Кривоконь, повідомляє Мілітарний.

“Це можливо, приблизно – три роки. Що ми для цього робимо? КБ-утримувач на сьогодні – ДП «Антонов». І на Ан-74, і на Ан-140. Перед ДП «Антонов» стоять вагомі завдання під Ан-178. Увесь конструкторський потенціал займається імпортозаміщенням цієї машини. До нас черга не дійде. Представники ДП «Антонов» заявляють, що потрібно 5 років і 158 мільйонів доларів для модернізації та імпортозаміщення Ан-74. У нас ні цього часу, ні таких грошей немає, – сказав Кривоконь. – Тому ми розраховуємо лише на себе. Зараз ми шукаємо головного конструктора, котрий має своє бачення, концепцію. Ми переформатували КБ, назвали його іменем К. Калініна. Маємо сертифікати, ми не просто КБ, а розробники. Наразі прагнемо отримати додатковий сертифікат на Ан-74 і Ан-140, щоб самі могли зробити модернізацію та імпортозаміщення”, — повідомив гендиректор підприємства.

Поделиться публикацией