ФІНЛЯНДІЯ ПІДТРИМАЛА ЗБЕРЕЖЕННЯ САНКЦІЙ ПРОТИ РФ ТА ЗРОБИЛА ЗАЯВУ ЩОДО МИРОТВОРЧОЇ ОПЕРАЦІЇ ООН НА ДОНБАСІ

Фінляндія підтримує запропоновану миротворчу місію ООН на Донбасі та закликає не звужувати список країн, які здатні допомогти Україні. Про це заявив міністр оборони країни Юссі Нійністьо, передає 28 лютого Reuters.

 

«Коли справа доходить до кількості військ, поки рано щось говорити. Але Фінляндія, Швеція, Австрія, Швейцарія та Ірландія не можуть зібрати всі війська, які необхідні для такого роду операцій. Нам потрібно більше країн. Але операція потребує схвалення і України, і РФ», – зазначив він.

 

За його словами, є необхідність збереження санкцій стосовно країни-агресора — Російської Федерації.

 

«Двосторонні взаємовідносини наших відомств мають бути конструктивними, і я вітаю вдосконалення та поглиблення співпраці. Впевнений, що ініціатива щодо подолання кризи на сході України шляхом залучення Місії ООН є можливим шляхом, але необхідно забезпечити максимальну ефективність дії Місії», – наголосив Нійністьо під час зустрічі з українським колегою Степаном Полтораком 27 лютого, передає Міноборони України.

 

Нагадаємо, раніше Фінляндія заявила про готовність відправити миротворців на Донбас.

 

А президент країни Саулі Нійністьо вважає, що конфлікт на сході України є найбільшою проблемою на європейському континенті.

Поделиться публикацией