ФРАНЦІЯ БІЛЬШ, НІЖ США, ВІДЧУВАЄ ЗАГРОЗУ РФ, ТОМУ НЕ ЗАБОРОНЯЄ УКРАЇНІ НАНОСИТИ УДАРИ ПО РОСІЇ РАКЕТАМИ SCALP/STORM SHADOW

Париж прямо не обмежував використання Україною крилатих ракет повітряного базування Storm Shadow (або SCALP, як їх називають у Франції). Про це пише BBC з посиланням на офіцера військової авіації.

Видання повідомляє, що Велика Британія та Франція прямо не обмежували використання наданих Україні крилатих ракет, чий радіус дії може досягати 250 км. BBC наголошує, що заклик французького президента Еммануеля Макрона надати Києву дозвіл бити по військових обʼєктах, з яких росіяни атакують Україну, розглядається як дозвіл на використання наданої Парижем зброї. Як повідомив офіцер військової авіації, ЗСУ тепер можуть вражати аеродроми у прикордонних Курській та Білгородській областях.

Однак, як зазначає BBC, такі операції будуть обмежені. Українські літаки Су-24, які оснащені ракетами SCALP, повинні будуть наблизитися до кордону з РФ для їх запуску, що зробить їх уразливими для російських систем ППО.

Поделиться публикацией