ФАХІВЦІ ХДАВП РЕАНІМУЮТЬ У ЄГИПТІ ЛІТАК АН-74Т-200А

Фахівці ХДАВП реанімують у Єгипті літак АН-74Т-200А, пошкоджений під час аварійної посадки.

Про це 17 листопада ц.р. повідомили в прес-службі підприємства.

Повідомляється, що інцидент з аварійною посадкою стався ще у грудні 2016 року, у результаті чого літак зазнав значних пошкоджень, зокрема стійок шасі, передньої та нижньої частин фюзеляжу. Над травмованою машиною, виготовленою свого часу на ХАЗі, «фахівці-хазівці» почали працювати ще осінню 2018 року. Згідно затвердженої «Програми відновлення повітряного судна», було виконано п’ять етапів ремонтно-відновлювальних робіт (РВР).

«Наразі, групою в кількості 11 осіб виконується монтаж побутового, аварійно-рятувального та спеціального обладнання, відпрацювання систем літака під струмом обсягом ЦОС. Виконано нівелювання літака, після чого демонтовано комплект технологічних драбин хвостового оперення літака. Здійснено перевірку герметичності паливної системи, кесон – баків консольних частин крила та центроплану та інше», — повідомив старший групи спеціалістів ХДАВП Юрій Селедцов.

19 листопада на базу до Єгипту прибуде друга група — фахівці контрольно-випробувальної станції (КВС) у кількості 6 осіб. Їх завдання – виконати «інструментальну перевірку систем літака в обсязі КІС, а також спільно з працівниками ЦГЗ закінчити відпрацювання машини під струмом і в результаті провести наземний запуск та так звану гонку двигунів Д-36»

Поделиться публикацией