У 2020 р. ПЛАНУЄТЬСЯ РОЗГОРТАННЯ ТРЬОХ ПОЛЬОВИХ ТАБОРІВ — МОДУЛЬНИХ МІСТЕЧОК — МІНІСТР ОБОРОНИ УКРАЇНИ

 

«Розвиток військової інфраструктури для нас критичне питання, тому що це частина наших спроможностей. А за відсутності сучасної зручної інфраструктури наші Збройні Сили не набудуть спроможностей, які нам потрібні».

Про це сьогодні, 3 березня, повідомив Міністр оборони України Андрій Загороднюк під час круглого столу за участю представників будпромисловості, присвяченому новітнім підходам будівництва для військових.

 

«Минулого року ми завершили будівництво першого експериментального модульного містечка на другій лінії оборони у районі проведення ООС. Він побудований за західними стандартами. В нас є серйозні плани щодо розбудови швидкозбірних споруд спеціального призначення — модульних конструкцій», — розповів міністр.

 

У 2020 році планується розгортання ще як мінімум 3-х подібних польових таборів — модульних містечок. Вони швидко збираються і їх можна швидко перемістити в інше місце.

 

«Для бригад плануємо також будувати швидкозбірні конструкції пункту постійної дислокації. Першим проєктом буде Сєвєродонецьк, потім — Маріуполь. Також паралельно ми будуватимемо в Закарпатті та інших місцях. Далі — нова база в Маріуполі ще для однієї бригади. І таким чином будемо розширювати інфраструктуру ЗС України», — зазначив Андрій Загороднюк.

 

«Ми повністю відкриті до спілкування з виробниками, в нас є бюджет, до речі найбільший за всю історію України. Ми можемо розраховувати на кошти щоб розпочати будівництво нормальних об’єктів для наших військових. Вони цього заслуговують!» — наголосив міністр оборони та закликав представників будпромисловості брати участь у тендерах.

Поделиться публикацией